01 veebruar 2012

Marta 15-kuud


Kaalub 10200g ja on 77cm pikk. Kuna kolm kuud tagasi oli 76cm, siis arvasin et on mõõtmisviga, proovisin kodus üle mõõta aga tundub et umbes nii ta ongi. Hambaid on 12.
Sõnadest ütleb selgelt: aitäh, tita, tiss :) ja mämm mämm. No see viimane pole ka tegelikult ju mingi õige sõna aga oma arusaadav tähendus on tal sellegipoolest. Aga muidu teeb ta kõik selgeks mida soovib saada või öelda. Kui tahab juua toob kruusi, kui tahab süüa siis taldriku :), kui midagi muud viib kättpidi kohale ja näitab näpuga. Veel on tal hulga mitte kõigile väga arusaadavaid sõnu: näiteks kass, sokk, suss, kits ja issi on ssss väikeste erineate varjunditega. Karu on mõmm, koer auh (Tommi on ka auh), kõik magamisega seonduv on mõmm-mõmm-äääh, sellest unelaulust. Kärus magama jäädes laulab seda endale ise. Nüüd on hakanud ka sõnu järgi ütlema ja see teeb palju lõbu õdedele ja vennale. Samas ahvib ta ka palju muid asju järgi ja neile pakub suurt lõbu talle uusi "oskusi" õpetada.
Aga ise aru saab päris palju: too see, vii talle, pane sinna jmt.
Kui öelda et läheme õue jookseb saapaid tooma. Teab et müts käib pähe, sall kaela ja saapad jalga.
Sööb suuremalt jaolt ise ja iga korraga ikka paremini, kuigi enamus sööki on siiski kuskil mujal kui kõhus. Sööta eriti ei luba. Hästi sööb putrusid ja makarone, muid toite nii enam-vähem. Kõige suurem lemmik on hapukurk. Kui seda näeb on kõik muu toit unustatud.
Väga väga kange iseloomuga. Nüüd on õppinud kiljumise ära. Kui midagi ei meeldi kiljub nii kõvasti et õed ja vennad annavad kõik käest, et ta ainult vait jääks :)
Kõige lemmikum on Laura. Hakkab lausa nutma kui ta hommikul kooli läheb ja õhtul jookseb alati kohe sülle.
Tissi saab ka veel... No viimane pesamuna ikkagi. Päeval saab 2-3 korda ja öösel samapalju. Kuna mind see veel väga ei häiri pole ka midagi ette võtnud. Öösel on ta kaisus ja mina magan automaatselt kohe edasi. Tihtipeale ma ei mäletagi kas ja mitu korda öösel ärkasin. Peale tissi oleks vinguv-torisev laps nagu ära vahetatud, no kuidas sa loobud sellisest imerohust ...
Mängib päris hästi ka omaette aga kui keegi õdedest-vennast kodus on siis on ta kohe nende kaela peal. Lemmikud on raamatud. Eriti kui keegi koos temaga vaatab ja näitab näpuga kus mis on. Palju mängib ka nukuvankri ja nukkudega.
Kui kuskilt muusikat kostab siis hakkab kohe tantsima. Keerutab ülakeha, paremale-vasakule.
Suured lemmikud on ka arvutid, telekapuldid, mobiiltelefonid. Teab täpselt mis milleks on olgugi et teinekord üritab kalkulaatoriga helistada.

1 kommentaar:

Alice ütles ...

Oi kui armas väike tüdruk :)