Käina Gümnaasiumi 4. klassi ja Kärdla Ühisgümnaasiumi 5. klassi õpilased
osalevad rahvusvahelises LEADER koostööprojektis Growing Gastronauts
(Sirguvad Söögisellid), mis on kogemuste vahetamise ja mitteformaalse
õppe projekt, mille raames viiakse 2012-2013 Hiiumaa, Saaremaa,
Prantsusmaa ja Inglismaa maakoolides läbi erinevaid tegevusi, misläbi
suureneb osavõtjate huvi ja teadlikkus tervislikust toitumisest,
lähikonna toidutootjatest ning lühikesest tarneahelast „põllult potti". (kooli kodulehelt)
Sellega seoses toimus lastel mitu üritust, aga üheks neist oli kokkamine koos emaga.
Menüüs oli: Kuuseokka-kiivi smuuti (väga maitsev, muide)
kartuli-redise-kurgi salat erinevate umbrohtudega
roheline salat Hiiumaa kitsejuustuga
pesto ja juustuga tortiljad (seda tegi meie grupp)
hakklihapallid (olid menüüs vaid selle pärast et keegi ei küsiks kas liha polegi :))
või maitserohelisega (tehti ise koorest ja hapukoorest, mõlemad olid väga head karaskiga)
odrajahukarask
kuuse- ja kadakaokka magustoit
vahvlid jäätise juurde
Mercedes Merimaa nõgesekotlett (samuti üllatavalt hea)
Kõigepealt läksime kõik õue vaatama kas tunneme ära söödavad umbrohud, siis jagati meid gruppidesse. Iga grupp tegi oma asja mis siis pärst kõik ühiselt ära maitseti/söödi.
Ja kui nüüd leiaks aega et minna kuusekasvusid korjama sügavkülma enne kui õige aeg möödas. Oi kui palju head nendest teha saab :D
2 kommentaari:
Väga vinge projekt. Oi kuidas ma tahaks ka neid 'umbrohust' valmistatud asju maitsta :) Ma ei julge siin maal isegi kellegile mainida, et Eestis nendest süüa tehakse kuna nad vaataks mind siis vist küll kui hullu ja arvaks, et ma tulen kuskilt Siberi vangilaagrist :D :D Tegelikult nad vist ei teagi, et Siberist kunagi vangilaagrid oli :)
Vinge jah. Kahju on kohe maltsa peenrast komposti visata :)
Postita kommentaar