22 jaanuar 2014

Miks ?????


Kõigepealt olid jamad kassiga. Oleme 3 korda päästnud oma kassi elu. Kõigepealt siis kui ta leidsime ja endale võtsime ja kaks korda kui tal põiekivid olid ja ta hinge vaakumas oli. Oli palju muretsemist ja veel rohkem kulutusi. Aga kõik sai korda ja peale Hiiumaale kolimist on jätkuvalt kõik korras. Võibolla ka seepärast et me otsustasime et me teda rohkem ravimisega ei piina ...

Aga nüüd .... Tommi on longanud juba pikemat aega. Mõni päev rohkem mõni päev vähem. Ikka üle poole aasta juba. Kohalik loomaarst kirjutas valuvaigistid ja käskis pöörduda ortopeedile kui probleem ei lahene. Hiiumaal looma ortopeede pole, neid on üldse Eestis vähe. Üks ortopeed pidi käima teinekord Hiiumaal jahil aga meil ei õnnestunud teda tabada.
Nüüd sel laupäeval peale lastega kelgumäel käimist ei võtnud ta tükk aega jalga alla ... Siis võtsin kohe telefoni ja panin aja ortopeedile Tallinnasse esmaspäevaks. Küll on hea et loomakliinikutes pole kuudepikkuseid järjekordi :)


Esmaspäeva varahommikul asusime teele. Arst katsus, kompas ja siis tegi röntgeni. Ja ta kahtlus osutus tõeks. Tommil on põlve sidekoe rebend.... See on täiesti opereeritav, aga siit alles mured algavad: operatsioon maksab 1300€ ....  Ma salamisi mõtlesin et appi, kui ütleb et operatsioon maksab 300€ mis me siis teeme ... aga et 1300.... Juba ainuüksi see üks arstivisiit läks kokku 103€ maksma + sõidukulud ...



1 kommentaar:

Alice ütles ...

Oi kui kurb lugu :(
Tavaliselt kui koer lonkama hakkab siis on alati mingi suurem jama ja vaja kohe minna arsti juurde.
Üks põhjustest miks meie koera või mingit looma ei kaalutlegi võtta on just see kui kalliks need loomad maksma lähevad. Meil maksab samuti loomaarsti juures käimine rohkem kui ise eraarsti juurde minnes.
Ja need arved ilma kindlustuseta siin küündivad ka tuhandetesse naeltesse.
Meil küll saab võtta igale loomale ka kindlustuse, aga ka sel puhul peab siis iga kuu teatud summa välja maksma ja raha läheb kaduma kui loom tervena püsib.

Ehk siiski leiate kuskilt arsti kes nõus operatsiooni odavamalt tegema ja kuskilt sellele operatsioonile rahalist toetust.
Aru ma ei saa miks loomaarstid NIIIII meeletult kallid on?