17 veebruar 2014

Sefiirikatsetus


 Kõik ajavad oma sefiiriteoga nii isu peale. Mõtlesin et katsetan ka ära, eriti seetõttu et sain just uue tüllede komplekti ja pritskotid.
Et mitte teha lihtsalt sefiiri, küpsetasin ka tordipõhja. Tordipõhja küpsetan ilma põhjata vormis, nii ta jahtub kiiremini ja lihtsam kätte saada.
 Aga see sefiiri tegu on ikka kätte õpitav asi. Ta nagu tuli välja ka aga polnud ikkagi päris see. Maitse oli liiga vahustatud munavalge maitse. Siirupit ma keetsin kaks korda. Esimene kristalliseerus. Lugesin et see pidi tulenema vähesest veekogusest. Otsisin teise retsepti kus oli rohkem vett, aga seda ma keetsin vist ligi pool tundi ja ikka ta polnud nagu päris õige siirup, kuigi õpetuses oli et keeta 10 minutit ... Ja oh seda vahustamist ja siirupi segamist, mässasin seal üle tunni :) Eks peab millalgi uuesti proovima. Lastele väga maitses :)



Biskviidi vahele panime moosi ja kohupiima

Sellise suure kausitäie sefiiri sai viiest munast

Johanna harjutab kätt pritsimise alal. Tegelikult oleks pidanud kohupiimakreemiga terve tordi küljed ja pealt ka ära katma, no aga polnud niipalju :)


Kommentaare ei ole: