02 september 2014

Esimene linnukene lendas pesast välja ...

Jõudiski siis kätte see päev. Mõned päevad pakkimist veidi shoppamist, vara üles ja praamile.
kuna oli info et majutatakse hommikul kella 12-ni ja hiljem pärast aktust, arvasin et läheme ikka vara, saab parema toa. Pärast muidugi selgus et kõik oli juba ära jagatud, nimi kleepsuga uksel.
Aga me saime siis vähemalt haapsalus mõnes poes käia, Noarootsis ringi vaadata, sest pärast lastevanemate koosolekut oli meil juba kiire praamile.
Lapsed elavad seal tühjaks jäänud korterites erinevates majades segiläbi püsielanikega. Ma küll ei tea mis püsielanikud sellest arvavad :) Laura trepikojas paistis üks püsielanik olema.



Kui ma laura tuba nägin, siis ma alguses natuke kohkusin: kolmekesi ühes väikeses toas, üks väike kirjutuslaud, seintele midagi joonistatud ja kirjutatud, midagi teibitud ja ära kistud ...
Aga tundus et Laura sellest suuremat numbrit ei teinud.
Samas see sein üle värvida ei ole ka mingi probleem. Paitis et õpilased on seal ise ennegi remonti teinud. Ka koosolekul öeldi et kui keegi leiab vajaduse ja võimaluse lisada mõni vaibake, kardin või lambike, siis kõik on lubatud.


Laura voodi

Ja köök, ausalt öeldes, näeb välja parem kui meil kodus :)

Peale majutamist jalutasime ja sõitsime ümbruses ringi







Kohalik kauplus:




Österby sadam:



Vormsi paistab

Kool:








Aktus oli väga lõbus koos kuninga ja tema õukonnaga





Igal reedel kell 14.00 lõppevad tunnid, kell 14.15 ootab parklas 6 bussi, mis sõidavad: Tallinna Bussijaama, Tallinna Baltijaama, Haapsalusse.
Süüa antakse kolm korda päevas. Hommikusöök maksab 0,80€, lõunat maksavad kohapeal kuna saab toitu valida, üle 0,80€ ei tohiks eriti minna, õhtusöök maksab 1,00€.
Elamine on tasuta, õppetöö on tasuta, koju- ja koolisõit makstakse pärast piletite esitamisel kinni. Aga makstakse üks kindel suund. Laura puhul siis Noarootsi-Hiiumaa-Noarootsi. Kui ta peaks mõnel nädalavahetusel Tallinna sõitma siis seda ei maksta.
Gümnaasiumis on hoopis teine süsteem kui põhikoolis. Hindeid pannakse, aga veerandi lõpus tunnistusi ei saa. Üldse veerandi tunnistusi ei saa, saab vaid lõputunnistuse kolme aasta pärast. Aga pannakse kursuse lõpuhindeid ja nende alusel siis kolme aasta pärast koondhinne. Kursuse hinnete panek sõltub sellest mitu tundi nädalas on. Mõndasid aineid on nädalas vaid 1 tund ja nende kursuse hinde saab siis alles juunis enne suvevaheaega.
Uued ained on rootsi keel ja psühholoogia ja uurimustöö alused vms, ning 11.või 12.klassis lisandub ka põhjamaade ajalugu.
Nüüd on tal seljataga 2 koolipäeva ja siiani on ta igati rahul.

3 kommentaari:

Riina ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Riina ütles ...

Oh...see tundub kõik nii põnev ja tore. Kool on nii hooliv õpilaste suhtes- söögid odavad ja sõidud makstakse ja tasuta elamine jne jne...Super lihtsalt. Ja tundub nii hubane ja kodune kõik.
Isegi õpiks põhjamaade ajalugu :)
Edu Laurale :)

Kersti ütles ...

See on riigigümnaasium ja riik maksab kinni :) Varsti avatakse Kärdlas ka riigigümnaasium.