11 märts 2020

Tulekahju

Ühel veebruari päeval kui me aias toimetasime!!! :) põletas Tiit heki taga aia sodi ja kutsus mind vaatama et üle põllu vist maja põleb. Räästa alt tuleb suitsu ja korstent pole näha. Sel hetkel jõudis ka esimene päästeauto. Arvasimegi alguses et korsten on sisse kukkunud ja põleng algas sealt. Pärast tuli välja et põleng algas külmkapist ja köök sai palju kahjustada. Korsten oli lihtsalt nii madal et polnud meile üle viilu näha.
Üksik naisterahvas, kes seal elab, tuli koju ja ust avades tuli vastu must suits. Mida teeb shokis inimene? Selle asemel et helistada päästeametile,helistab oma tütrele kes siis distantsilt ise päästeameti kohale kutsus. Vaene naine oli nii shokis et vajas korralikku turgutamist kiirabi poolt.




 see oksasodi esiplaanil on kõrvalkrundi oma, mis hiljuti sai uue omaniku kes seda siis koristab





Tal oli pööningul ülipalju kraami. Kogu selle kustutamise aja loopis üks päästetöötaja pööningut poolpõlenud asjadest tühjaks et peidus tulekoldeid leida. Meil on ju siin kõikidel majadel soojustuseks pööningul saepuru, mis põleb oi kui hästi ja seda on ka raske kustutada.


Kohal olid peaaegu kõik Hiiumaa päästebrigaadid, isegi vabatahlikud päästjad Emmastest. 
Maja vajas katuse parandust ja seest remonti aga siiski päris õnnelik õnnetus. Hea tugev kivimaja :)
 

Kommentaare ei ole: