25 mai 2020

Tere normaalne elu

Kõigi jaoks kindlasti pole see elu veel täiesti normaalne. Mina, kes ma olengi tavaliselt selline enamasti kodune, on minu jaoks elu juba täiesti normaalne. 
Kaubanduskeskused on nüüd 2 nädalat avatud olnud ja uute nakatunute arv pole tõusnud.
Hiiumaal ka diagnoositi viimane nakatunu üle 3 nädala tagasi.
Üle Eesti oli eile 2 uut haigusjuhtu ja täna vaid 1.
Nakkuskolded on Terviseametil teada ja nende kontaktseid jälgitakse hoolega.
Kõik asutused on siin avatud või avatakse kohe-kohe. 
Bussid käivad, praamid liiguvad, lennukid lendavad. Kohalikud turistid on ka kohal.
Marta käib huvikoolis kohal, tavakool on tal selleks õppeaastaks läbi.
Täna viisime ära õpikud, tühjendasime kapi ja tõime ära eelviimase toidupaki. Vald pakub kõikidele soovijatele kord nädalas toidupaki kuna muidu said ju lapsed koolis kord päevas sooja sööki.







Peab vist shoppama minema :) Kaubanduskeskustesse veel ei kipu ja netipoodides ma sobivaid pükse ei leidnud. Ma ei tea ka mis suurs võtta, kas 146 on liiga paras ja kas 152 jääb siiski liiga suureks ...

Praegu õitseb ka meie võimas pirnipuu. Pirn on väga kõrge ja paistab kaugele.


2 kommentaari:

Alice ütles ...

Palju õnne teile normaalse elu puhul! Ma ei usu, et meil sel aastal elu normaalseks läheb, hea kui järgmiseks kevadeks. Kardan et sügisel/talvel tuleb uus laine, sest siis tuleb ju nagunii ka ju gripilaine ja kes teab milliseks viiruseks Covid-19 selleks ajaks on jõudnud muutuda. Meie istume endiselt karantiinis, kuigi nüüdd tohime päevaks ka juba kaugemale sõita. Ühte sõpra ja korraga vaid ühte vanemat/vanavanemat tohime vaid 2m kauguselt näha. Täna öeldi et poed ja ostukeskused avatakse 15 juunil, ehk siis veel 3 nädalat oodata. Siis pääseb õnneks Greta ka tagasi kooli :-)
Majandus on omadega nii põhjas kui veel olla saab :( Lapsed ja lapselapsed saavad kogu selle kahju kinni lappida. UK alles lõpetas Teise Maailmasõja võlgade tasumise :-(

Aga selle eest on meil ilm nii meeletult ilus juba nii pikka aega olnud, et ma juba täiega igatsen vihma ja jahedamat ilma. Vähemalt midagi head ülejäänud hulluse juures!

Teile aga mõnusat vabaduse nautimist! :-)

Kersti ütles ...

Teiseks laineks ollakse siin ka valmis. Iseasi kui hästi ...
Majandus on siin ka kannatada saanud aga ilmselt mitte nii hullusti kui teil.
Siin avatakse järjest kõik asutused, isegi teatrites ja kinodes loobuti maks 50 inimese nõudest. Kui saal on suurem, võib seal olla kuni 50% täituvusest. Vaid kasiinod ja ööklubid jäävad kinni. Läti ja Leeduga on ka piirid lahti ja varsti vist ka Soomega.

Aga meil on ka täna ilus ilm. Lõpuks! :)