08 august 2021

Lõuna-Eesti 1.päev

Ja jõudiski kätte minu kauaoodatud 4-päevane puhkus ja juba aprillis broneeritud majutusega reis Lõuna-Eestisse. Seekord läksime ka sama seltskonnaga kellega käisime Ida-Virumaal.

Jällegi kell 5 äratus, kell 6 start ja kell 8 olime juba mandril ja seadsime suuna Tartu poole. 

Algselt pidi Laura ka tulema aga ta sai pikema puhkuse ja läks sõbrannaga hoopis Ungarisse. Vaatamata suurtele jamadele Inglismaa lennujaamas (neid ei lastud Ungari lennukile ... polevat piisavat põhjust reisimiseks ... ) said nad lõpuks siiski läbi Läti Ungarisse lennatud. Tagasi nad ei plaaninudki läbi Inglismaa lennata ja tulid läbi Saksamaa.



Väike kohvipeatus Tikupoisis


ja jõudsimegi esimesse sihtpunkti - Lennundusmuuseumisse. Seal jäi meil paduvihma tõttu eelmisel aastal käimata. Õnneks Tikupoisi juures olevad mustad vihmapilved meiega kaasa ei tulnud.













Tiidule tekitas nostalgiat see lennuk, millega ta on omal ajal väga palju Hiiumaal käinud. Ja samamamoodi tagant peale läinud.









Lennukeid, helikoptereid, lennukimootoreid jms. oli seal väga väga palju. Tiidule pakkus see kõik väga suurt huvi, ma lihtsalt jalutasin kaasa :)
Edasi suundusime Maanteemuuseumi poole ja seal olevas kohvikus kinnitasime vahepeal keha.





3 aastat tagasi tehtud pilt sama onkliga


Seoses haldusreformiga muutusid kehtetuks väga paljud sildid























Vana aja laste autotool








Märkisime ära oma trassi (punane joon)



Elektriautod laste liikluslinnakus on väga popp atraktsioon. Kuna elektriautode ootejärjekord oli tund aega, võtsime seekord pedaalidega auto.





Üks mees just sõitis selle rattaga, kuidas ta püsti püsis on müstika :)

Ma ei teinud väga palju pilte kuna arvasin et eelmistel kordadel olen piisavalt pildistanud, aga tuleb välja et mitte nii väga :) Maanteemuuseumis käisime 2018 ja millalgi veel aga ma ei leia seda postitust üles, kui seda üldse ongi ... Peale meie esimest käiku on Maanteemuuseum väga palju arenenud.

Ja siis läksime Võrru toidupoodi ja suundusime oma ööbimiskohta Pullijärve kämpingutesse kus kohtusime teiste reisikaaslastega.

Meil Tiiduga oli oma ja lastel oli oma kämping. Saime kõik 4 järveäärset kämpingut oma seltskonna käsutusse, seal oli ka grillmaja mis oli ka täielikult meie kasutada. Ööbisime kõik 3 ööd samas kämpingus sest vahemaad on seal nii lühikesed et polnud mõtet kolida. Hommikusöögiks tegime putru kaasavõetud gaasipliidil. Lõuna sõi iga pere seal kus soovis ja õhusöögid tegime jälle koos. Esimesel õhtul oli heeringasalat värske kartuliga, teisel õhtul makaronid metsloomaliha konserviga ja viimsel õhtul grillisime ja sõime jääke. Õhtusöögid oli meeste vastutada, hommikupudru ja kohvi keetsid naised.



Kommentaare ei ole: