03 jaanuar 2011

Marta 2-kuune

Lõpuks saime ka kaalu tõusma. 2-kuuselt siis kaalub 4470g, pikkus 57cm. Johanna kaalus 2-kuuselt 4000g, aga sündis ka kilo kergemana Martast, Johannes 5100 (sünd.3100). Laurast mul kahjuks 2-kuu kaalu kirjas pole. Aga Marta on praeguseks ületanud Laura sünnikaalu 200 grammiga :)
Toiduks vaid ikka rinnapiim. Vahepeal üritasin ka lisa anda, kuna tundus et tal jääb kõht tühjaks, aga arst keeldus igasuguse lisa andmise ära, et siis on ilmselt lõpp ka rinnapiimaga. Johannes sai ka rinnapiimaasendajat lisaks, aga seeekord põdesin lisa andmist ikka palju rohkem. Eks see sõltub palju ka arstist. Johannesele kästi lisatoitu anda, võibolla oleks ka saanud ilma hakkama ...
Täppidest oleme nüüdseks lahti saanud. Ei tea siiani millest need olid. Võibolla beebiakne.
Naeratab ka ilusasti, aga seda pole ma suutnud veel pildile püüda. On hakanud palju ilastama ja rusikat ning näppe lutsima-närima. Jälgib juba hoolega enda ümber toimuvat. Kuna meid palju siis koguaeg käib mingi sigimine-sagimine. Lõpuks ta ei tea enam kuhu poole pead keerata. Pead hpoiab päris hästi ja kui püsti tõsta hoiab tugevalt jalgu all. Oskab natuke aega ka omaete olla, muidu nõudis koguaeg tähelepanu.

Niiviisi läheme öösel magama. Meil toatemperatuur langeb hommikuks 4-5 kraadi ja Marta armastab väga sooja.
Väike uinak diivanil.
Päeval Marta magab vaid ühe korraliku une. Sõltuvalt ilmast magab kuni 2 tundi õues ja peale seda veel meie voodi peal 2 tundi otsa. Ülejäänud osal päevast tukastab vaid pooleks tunniks, kui sedagi.


Laura esitles muusikakooli kontserdil uhkusega oma õde klassijuhatajale ja kooli direktorile kes ohhetasid ja ahhetasid :)



Koguaeg käib üks paitamine, kallistamine, silitamine ja muidu imetlemine.

2 kommentaari:

Alice ütles ...

palju Onne! Nii see aeg lendab ja varsti on juba 2 aastane :)

Alice ütles ...

JA LOOMULIKULT VAGA HEAD UUT AASTAT KOGU TEIE PERELE!