29 detsember 2013

Jõululaupäev

 Hommik (loe: ennelõuna) algas kuuse ehtimisega
 Kui ma siiani olen ehtinud isetehtud ja naturaalsest materjalist ehetega siis sel aastal Johanna ütles et ta tahab ilusat kuuske :) No see tähendab kulda ja karda ja sära ja plastmassi :)


 Jõululaud oli ikka klassikaline ja tagasihoidlik. Lihapraad, sült ja hapukapsad. Lisaks hulgaliselt pähkleid ja mandariine :)
 See hapukurk oligi selle õhtu Marta ainuke soolane söök. Aru ma ei saa millest ta küll elab ...

Kuna suuremad tüdrukud juba päris suured siis pole koogitegemisega enam mingit muret. Siin Johanna üritab jäädvustada enda tehtud shokolaadikooki.
 Ja laste jaoks kõige põnevam osa:




 Suuremad lapsed said kamba peale uue arvuti + veel nänni Lasnamäe päkapikult

 Marta sai kaua oodatud ja soovitud tou-tou komplekti (Play Doh pagarikoda). Küpsetamist jätkus poole ööni ja see ei jätnud suuremaidki külmaks :)

7 kommentaari:

Alice ütles ...

See teie peolaud ajab küll isu peale! Meie perele aga jääks seda toitu küll kindlasti väheks. Ma ei saa aru kuidas teie 6 sellest kogusest söönuks saate :)

Kuus on väga armas. Mulle meeldib teiste inimesi kuuski vaadata. Kõlab vist natuke imeliku lausena aga iga kuus on nii isemoodi ja nii ilus.

Ma vaatan, et teil vist seal kuuse taga oleva seina laenurgas hallitus. Ma arvsin, et see vaid siin Inglismaal suureks probleemiks kuna majad ehitatud nii mitmeid kümneid või isegi sadu aastaid tagasi, et siis ei teatud soojustamisest veel midagi :)
Ilusat uut aastat teile kõigile. PS aitäh ilusa kaardi eest!

Kersti ütles ...

Mulle meeldib ka teiste kuuski vaadata :)
Hallitab jah. Ja ei hallita soojustuse vaid ventilatsiooni puudumise pärast. Nii kui aknad ära vahetasime, läks umbseks ja nüüd hallitabki :( Niiskus ei pääse välja, meil on küll igal aknal niiskusekoguja aga sellest ka ei aita :)
Meil on ka plaanis korralik ventilatsioon ehitada :)

Kersti ütles ...

Meil potis oli toitu veel, aga lapsed söövad tõesti väga vähe ...

Alice ütles ...

Jah meil ka pigem vist see niiskuse hallitus aga see tuleb alati välisiseinale. Peale seda kui ma Greta tuppa tapeedi alla vastava 'soojustus' 'paberi' panin siis peale seda pole õnneks tagasi veel tulnud. See siis vist ikka aitab nats ära hoida, et külm sein sooja õhuga seestpoolt seda hallitust ei tekita.
Samas kui aus olla siis me ise ka ei tea mis mida tekitab :)

Kersti ütles ...

Meil ka vaid välisseinal. Tiit peseb seda maha mingi keemiaga, aga siis tuleb ikka tagasi ...
Kindlasti aitab kui tube rohkem tuulutada, aga kellel see siis meeles koguaeg on :)

Alice ütles ...

Minu arvates ei aita see tuulutamine midagi. Meil peaaegu iga päev magamistoas aken lahti aga sellest küll mingit tolku ei ole, ikka tuleb hallituse natuke nurkadesse ja voodi taha.
Ma küll ei lase sellel hallitusel seal kaua olla kuna see on tervisele kahjulik ja ma ei taha seda sissehingata seega pesen kohe klooriveega maha ja siis võtab aega kui uuesti tagasi tuleb. Mõned kohad olen ka vastava hallitusvastase värviga üle võõbanud.
Tegelikult ega meil seda hallitust palju kuskil ei ole kuna ma kohe lähen talle kallale kui väikese täpikesegi leian :)

Kersti ütles ...

Meil on tapeedi all ... Me ka peseme, aga see tuleb peaaegu kohe tagasi. Meil ikka vist liigse niiskuse pärast, meil lasti majaseina vahed spets soojustusvahtu täis ja peale seda tekkis. Meil on kindlasti mööbli taga ka kuhu ligi ei pääse.