27 veebruar 2014

Hõimutoitude nädal

 Koolis oli hõimutoitude nädal ja 4. kuni 8.klass kokkas koolis vastavaid toite.
Johanna klass tegi Ungari toite. Ja kuna need talle väga maitsesid siis ükspäev tegi ta ise Ungari kohupiimakoogi. Mina aitasin ka vaid ainult köögiabilisena, st. pesin nõusid. Kõik muu ta tegi retsepti järgi ise. Kuna kook oli kolme kihiline siis mässamist oli omajagu. Kook tuli väga väga hea ja ilus ka :)


  Järgmisel päeval oli meil menüüs Ungari guljaś. Ma muidu suppe väga ei armasta kuna need ei tee kõhtu korralikult täis või siis läheb kõht ruttu tühjaks. Aga see oli väga hea tummine supp, seda teeme veel edaspidigi. Kasutasime supi sees ära nädalavahetusest järgi jäänud liha. Uudisena minu jaoks oli guljaśi maitseaine. Täna maitsestasin sellega veiseliha kastet.


Johannese klass tegi Soome toite ja üks supp milles kasutatakse toor-grillvorste ootab veel katsetamist.

5 kommentaari:

Tarja ütles ...

Ei saanud ma küsimatta olla, et mis grill-toorvorste? Kas see on vast "siskonmakkara"- http://fi.wikipedia.org/wiki/Siskonmakkara

:)

Kersti ütles ...

Jah, ilmselt see sama. Toores mass soole sees, eelküpsetamata. Siskonmakkara :) naljakas nimi :)

Kersti ütles ...

Ja see supp seal pildil tundub ka olevat sama :)

Tarja ütles ...

Kas seda "vorsti" Eestis ka müügil on? Kui ei, siis võin sulle tuua, kui Eestisse tulen. Ma täna just keetsin seda suppi. Algul tundus mulle ka naljakas selline roosa imelik asi seal soolikas, aga mulle täitsa maitseb :D

Kersti ütles ...

On küll, ka meil täitsa olemas.