07 mai 2021

Puhkus Lõuna-Eestis 1.osa

Juba eelmise aasta lõpus plaanisime meie ühise kevadpuhkuse ajal sõita Värska Kuurortravikeskusesse. Broneerisime paketi "nädalalõpp Setomaal" märtsi algusesse. Siis tulid piirangud ja spad ning veekeskused pandi kinni. Lükkasime oma broneeringu mai algusesse aga piirangud ei saanud ka selleks ajaks läbi. Sanatoorium tühistas meie broneeringu ja maksis ettemaksu tagasi. Aga vaim oli nii valmis kuhugi minna, pealegi oli see viimane vabam nädalavahetus enne suurt suve. Otsustasime käia Lõuna-Eestis. Broneerisin kohad Võrus Tamula järve äärses hotellis.

Sõitsin reede hommikul Tallinnasse et sealt peale Tiidu tööpäeva startida.

Tegime väikese põike ka Laura juurde Tartus.







Hotellitoast avanes terrassi uks otse randa. 


Väike õhtune jalutuskäik Võru keskväljakule















Kõik Võru tänavad on mägised ja mõni maja oli ehitatud päris kõrge künka serva


Hommikul ärkasime nii vara et hommikusöögini oli veel aega. Jalutasime siis natuke hotelli taga järve ääres. Hommik oli väga karge. Paadisild ja pingid olid veel jääs ... 1.mail ...







Võrus on päris palju vanu räämas maju. Aga samas on ka palju vanu puumaju korda tehtud.


Kuna piirangute tõttu on kõik söögikohad suletud, lubatud on vaid kaasamüük. Terrassil söömine lubati siis kui meie puhkus läbi sai. Aga õnneks hommikusööki sai hotellis viisakalt söögisaalis laua taga süüa. Olime seal ka ainsad nii vara :)


Kohe peale hommikusööki alustasime oma aktiivset puhkust Taevaskojas.






















Allikas (Emaläte)  koos kruusiga. Veenire oli nii väike et pildil pole eriti nähagi.












Kui me matkaraja Taevaskojas lõpetasime hakkas kell alles 11 saama. Kui me tulime oli parkas paar autot, ära minnes oli parkla autosid täis. 

Ma enam ei mäleta mis koht see oli. Silt oli ka aga sildi all kogunes mingi seltskond ühiseks matkaks ja ma ei saanud seda pildistada.



Põlva keskväljak 


Kohvitopsi "pesu". Meil olid kaasas mitmekordselt kasutatavad kohvitopsid.
Saime kohvi soodsamalt ja ei kulutanud ühekordseid topse.

Põlva on ka päris mägine





Lõuna-Eestis on teede ääres lõputud põllud. Nii kaugele kui silm ulatub. Kõik põllud olid ka värskelt haritud. Väga ilus oli vaadata. 





Kommentaare ei ole: