09 august 2021

Lõuna-Eesti 2.päev

Teise päeva hommik algas väikese autoabiga.

Et meie reis sattus Avatud Talude Päevade ajale, külastasime kõigepealt kahte talu mis jäid meie ööbimiskoha ligidale.

Esimene oli eesti suurim kitsefarm - Andri Peedo Talu










Teine oli Nopri Talu, mida teab küll vist iga eestlane.







Nopri talus korraldati ka ekskursioone juustutsehhi, aga me vaatasime vaid veidi ringi, tegime ostud talupoes ja suundusime Suure Munamäe vaatetorni poole.










Suure Munamäe juures olevas söögikohas olid meie jaoks liiga kallid hinnad (12€ praad) seega suundusime edasi Rõuge poole lootes seal süüa. Aga Rõuges, vaatamata sellele et seal on nii suur ja tuntud atraktsioon, pole peale ühe väikese kiirsöögi koha ühtegi söögikohta.

Seega olime sunnitud ostma poest pirukaid ja neid poe nurga peal sööma. Lähimad söögikohad asusid 10-15km kaugusel. 


Rõuge Ööbikuoru vaatetorn Pesapuu.
Käisime siin ka kevadel aga torni ei roninud, vaid matkasime rohkem Ööbikuorus. Seekord võtsime sihiks just torni. Üles ronisime siiski vaid meie Martaga kahekesi ja vaid Marta üksi täiesti tippu. Ma jäin teda ootama vahepealsele vaateplatvormile kus kõikus nii hullusti et igasugune edasi ronimise isu kadus ära. Aga täiesti üleval polevat üldse kõikunud.

Riina tehtud pilt





ÖÖbikuoru kõrval oli mingi karavanide kokkutulek vist ...


Ja kuna me kevadel üldse Setomaale ei jõudnud võtsime selle tee nüüd ette.
Kõigepealt Obinitsa.


Külastasime Obinitsa muueumi kus võttis meid vastu väga armas muuseumihoidja. Rohkem infot siit.











Obinitsa paisjärve kõrgel kaldal seisab kivist Seto lauluema kuju. See on mälestusmärk kõikidele Setomaa lauluemadele. 1986. aastal valminud kolme meetri kõrguse kuju ümber on mitmed mälestuskivid kohalikele lauluemadele. Lauluema kuju juurest avaneb hea vaade Obinitsa järvele ja küla vanemale osale ning siin on hea koht grupipildi tegemiseks.
Info siit 

Järgmisena külastasime Setomaa Talumuuseumi Värskas.





















Marta ei teadnud kuidas kettaga telefonil numbreid valitakse :)







Sõitsime korra läbi ka Värska Kuurortravikeskuse kompleksist et näha kus meil koroona pärast käimata jäi aga kuhu me järgmisel kevadel kindlasti üritame tagasi minna.


Ja oligi aeg tagasi kämpingusse minna õhtut veetma ja teiste reisikaaslastega päeva muljeid jagama. Selleks õhtuks oli meil ka broneeritud saun tiigi ääres.



 


2 kommentaari:

karina ütles ...

Rõuges saab süüa Kunstikuuris, Saarsilla kohvikus ja Ööbikuoru villas. Perepood vist pakub ka burksi vms. Aga olen nõus, et kuna Saarsilla, mis on parim, on aegajalt kinni ja Kunstikuuris on menüü väike, Ööbikuoru on restoran ja kallivõitu, siis võiks olla veel mõni söömise koht! Muidu peab tõesti pirukaga läbi ajama, aga see Coop on seal nagu... siinmail 20 aastat tagasi :).

Kersti ütles ...

Suur tänu info eest. Saarsilla kohvik oli reserveeritud. Perepoes me ei käinud, arvasime et lihtsalt mingi pood. Coop oli jah ... ja seal oli tohutult rahvast nii et terve pood oli järjekorda täis :) kassapidajad olid tublid :) Kunstikuuri ei märganud, üks väike kiirtoidukoht oli tee ääres. Meid see kuidagi sisse astuma ei kutsunud.
Ilmselt vist autokaravanide kokkutuleku pärast oli seal tohutult rahvast.