09 september 2021

Hiiumaa kodukohvikute päevad


Sel aastal alustasime kohvikute külastamisega kohe neljapäeval peale minu tööpäeva kell 18.00. Plaanis oli külastada kohvikut ühel laiul, aga teel paadisadamasse käisime ka Keldrimäe Puhkekeskukse kohvikust läbi.



Ja siis paadile











Pilet maksis 10€, mis sisaldas paadisõitu, kooki ja kohvi. Üks paar kogus kohvikuga raha pulmade pidamiseks. Neil oli ka palju toredaid abilisi.





Pärast sõitsime veel natuke Hiiumaal ringi ja päris pimedas käisime veel Kristeli juures kohvi joomas :)




Ja laupäeval käisime vaid oma perega ka mõnes kohvikus.
Startisime kohe peale minu tööpäeva.


Tanja pilt on tulnud natuke udune :(




Kui olime natuke ringi vaadanud otsisime midagi süüa.  Teised sõid mingit suppi, ma isegi ei mäleta mis supp see oli ..., Marta sõi ikka pannkooke :) ja mina sõin Õie Laksbergi (Soera ja Mihkli talumuuseumi perenaisena töötanud Õie Laksberg on kogunud tuntust eelkõige hiiu toidukultuuri edasikandjana) tehtud odrottot mis sisaldas kruupe, hakkliha ja köögivilju. Serveeris Õie ise, peale pani manti (hiiu keeles) (hapukoor, koor).





Laupäevane teine kohvik




Kohvikust endast ma polegi pilti teinud aga ostsime sealt kaasa 3 viilu kirju koera kooki.

Ja meie kolmas kohvik Konnaoja oli meie vaieldamatu lemmik. Oleme seal kohvikupäevade raames varemgi käinud. Tegu on siiski inimeste koduga kus avaneb kohvik vaid kord aastas.
Neil on väga mõnus kuuri laadne ruum mis on mõnusaks peopaigaks sisustatud. Ka kõik muu oli väga professionaalne ja nad on palju sellesse päeva panustanud. Loodan et see neil ka ära tasus.










Terrassi pildi tegin pigem selleks et kuna ka meil on täiskeldriga maja, sobiks ka meile selline kõrge terrass. Ilma basseinita muidugi :)





Kommentaare ei ole: