17 september 2021

Jälle kooli

Meil nüüd siis 2 last 12.klassis, üks neljandas klassis ja ühel läheb juba neljas kursus ülikoolis.

Johannes kolis jälle Nõkku, seekord siis viimast korda.


Pabereid saab nüüd vaid ühe lapse raamatutele panna, juba mitmendat aastat. Enam ei mäletagi aega kui neid põhikoolis korraga 3 käis :)


Johanna peale Korea vahe-aastat ei soovinud enam vanasse kooli tagasi minna ja ei soovinud enam ühiselamus elada. Ma saan ka aru, ta ei tunne seal eriti kedagi, sõbrad kõik juba lõpetasid kooli ja ta oleks seal ka teistest vanem. See otsus ei tulnud tal kergelt ja terve suve elas teadmises et läheb vanasse kooli tagasi. Alles mõned päevad enne kooli algust võttis ta Noarootsi Gümnaasiumist paberid välja ja viis need Tallinna Täiskasvanute Gümnaasiumisse. Kool on tal kolmel päeval nädalas, lisaks võtab ta Tartu Ülikooli bioloogia kursuseid. Üüris endale pisikese 16m2 korteri Lasnamäel ja läks tööle Alexela Kontserdimajja ja Caffeine kohvikusse. Kontserte pole kuigi tihti ja kohviku graafikut saab ilusasti teise töökoha ja kooliga sobitada. Tundub et ta on oma eluga hetkel väga rahul. Koju (st.Hiiumaale) ta küll nüüd ilmselt väga tihti ei jõua. Aga ta elab vanaemale ja issile päris lähedal ja arvas et saab hakata seal õhtuti söömas käima :)

Samuti ei jõua enam kuigi tihti Hiiumaale ka Laura, kes teeb nüüd kooli kõrvalt oma põhitööd. Laura töötab nüüd koolis päris õpetajana. Ta on eriklassi õpetaja, tal on 6 õpilast ja abiõpetaja. Osad lapsed on mingi diagnoosiga ja osad õpiraskustega. Hommikul töötab koolis, õhtul läheb ise kooli. Loenguteks kooli peab ta minema vaid 2 päeval nädalas, palju on ikka veel e-õpet. Aga ega see kõik kerge ei ole.

Ja meie olemegi jälle Martaga kahekesi. Marta läks rõõmsalt 4.klassi. Lisaks käib ta edasi tantsukoolis (2xnädalas), kunstikoolis (3xnädalas), ja ühe korra nädalas on tal mudilaskoor, näitering, discolfi trenn, kord kuus käib laululaagrite raames laulmas ka Hiiumaa tütarlastekooris. Juba sel laupäeval osaleb ta tütarlastekooriga sellel üritusel, pärast lähevad kõik koos ikka koristama ka. 



Ja 1.septembrit täistasime kahekesi pizza ja koogiga :)



 

2 kommentaari:

Alice ütles ...

Ilusat ja koroonavaba kooliaastat kõigile teie lastele! :-)

Kersti ütles ...

Aitäh, teile ka!