14 märts 2010

Taaskasutus

Peaaegu kõik lasteriided (v.a. pesu,sukad-sokid, osad jalanõud ja talve üleriided) ostame me kasutatud riiete poest või siis lihtsalt saame kellegi käest. Kõik asjad uuena osta pole meil lihtsalt võimalik ega ka mõttekas. Ikka väga kahju oleks kui peale paari kandmise korda tekib kõhule mingi kummaline plekk mis kuidagi pesus välja ei lähe. Või ühel hetkel avastad et näe, alles ostsin ja juba väike ... "Kaltsukaid" Tallinnas jagub, on suuremaid, väiksemaid, kallimaid odavamaid. Samas anname ka kõik meie järgi jäänud korralikumad riided edasi. Nii et tihtipeale avastan kellegi seljas mingi Laura titeriide mis on juba seitsmendal ringil.
Just avati siin minu tööle päris ligidal uus pisike hubane kasutatud riiete pood. Kohe esimesel külastusel ei saanud ma piirduda vaid vaatamisega. Kõik riided olid nii korralikud et võta kohe järjest. Seega tulingi poest kotitäie riietega mis maksid kokku 213,- krooni.


Laura on High School Musicali fänn. Nad lähevad seda ka klassiga teatrisse vaatama. Kõigepealt leidsin selle halli pluusi aga see oli Johanna suurus, jõudsin vaid mõelda et kahju et suuremat pole kui müüja lahkelt tuli kohe näitama et neil on veel selle logoga pluusesid. Nii et Laura sai ka väga õnnelikuks ja seda vaid 25,- krooni eest.

2 kommentaari:

Alice ütles ...

Ma olen ka vaga palju asju Gretale ja vahel ka endale heategevus poodidest ostnud (meil laheb nimelt 'kaltsuka' poest saadud kasum heategevusek).
Ma ei tea kas eesti omad on samasugused kui meie omad kuna ma ei ole Eestis kunagi kaltsukas kainud. Mulle tundub et Eesti kasutatud asjade poodides on palju kauppa mis tuleb valismaalt ja mis on erinevate poodide ylejaagid pigem kui kellegi kasutatud asjad, aga noh ma ei tea ka.
Pildilt tunnen ma ara yhe pluusi mis firma kuulub yhele suurele toidupoe vorgule ja need High School Musicali pluusid.
Meie kasutatud asjade poest aga oleks selles eas olevatele lastele raske midagi ilusat leida kuna nii vanad lapsed kasutavad riideid ju palju pikemalt kui beebid ja on seega ysna kulunud valjanagemisega.

Tore aga et teil selline hea voimalus seal on.

Kersti ütles ...

Eestis on suur kaltsukakett Humana kust ka läheb siis mingi osa heategevuseks. Aga sellised pisikesed maapoed ilmselt teenivad välja vaid palga ja ruumiüüri. Tüdrukutele ma riideid leian, Laurale küll suurema osa juba täiskasvanute osakonnast. Aga Johannes küll eriti midagi ei saa, just pükse. Ikka kasutatud riided on enamuses. Humanasse saab enda seisma jäänud asjad ka viia. Nemad siis lasevad jälle ringlusesse ja mingi osa heategevuseks. http://www.humanae.ee/