16 mai 2012

Marta poolekahene

Kaalub täpselt 11kg ja on 82-83cm pikk. 16 hammast :)
Sõnu tuleb peaaegu iga päev juurde: emme, iss, Anna, Alla, Es (Johannes), auto, buss, kiss (kass), mõmmi, mää, ahv, auh (Tommi oli ka siiani auh, nüüd ütleb Tämmi) tele (telefon), allo, ai-ai, pall, tita, tädi, onu (aga meestel ja naistel vahet ei tee, et onu on vahest tädi ja vastupidi), juua, mämm, lill, aia (saia), oi (või), pupu (putru), piss, kaka.
Sõnu veel kuigi palju pole aga aru saab kõigest ja ennast selgeks teeb ka. Kui tahab süüa toob kapist taldriku kui juua siis tassi.
Sööb korralikult väga vähe, pigem näksib. Lemmik on sai võiga. Ja võid peab palju olema. Kui näksimine ära jätta siis rohkem ei söö seetõttu mõtlesin et las näksibki siis. Küll ka sööma hakkab. Sööta kuigipalju ei luba, sööb ise ja kätega ... Lemmikumaks söögiks on makaronid ja erinevad pudrud.

Iseloomult on väga kange ja iseteadlik. Kui tema ei taha riidesse panna siis ei taha. Eks hakkavad ka juba need kohutava kahese jooned ilmnema ... Aga muul ajal on armas, lõbus, vahva kes armastab oma õdesid ja venda ja ootab neid alati pikisilmi koju.

Rinnast võõrutasin ära päevapealt siis kui ta oli 1a3kuune. Läks suhteliselt valutult ja kergelt.
Potti pole mitte kordagi mitte midagi teinud. Aga vähemalt on nüüd nõus seal aeg-ajalt istuma. Lasteaiaga rääkisin ja nemad selles probleemi ei näe. Tutvustavad ikka potti lapsele aga kui nõus minema pole siis keegi ei sunni. Aga kambavaim üldiselt aitab ja ka kõik teised meie pere lapsed on hakanud alles lasteaias korralikult potil käima.


Lasteaiani ongi aega vaid 2 ja pool kuud ... oeh ... nuuks ...

2 kommentaari:

Alice ütles ...

Oota, kas Marta läheb suvel lasteaeda või? Ja miks nii vara? Kas sa pead tööle minema või?

Greta 'andmed' poolekaheselt olid täpselt samad (kaal, pikkus, juuste vähesus ning rinnast loobus samuti üle öö 1aasta 3 kuuselt).

See kuida ta kutsuga sõber on see on tõesti kadestamist väärt :)
Hirmsasti tahaks teid näha

Kersti ütles ...

Martal on jah augustist koht lasteaia sõimerühmas. Eks alguses käime lihtsalt mängimas ja harjumas. Tööle peaksin minema küll sest ühest palgast me seitsmekesi (koer k.a.) ära ei ela, aga peale kolimist jäi mu töökoht maha ...
Töökohtadega on siin küll väga kitsas ...
Mul on kõik alla kaheselt lasteaeda läinud. Johannes polnud veel aastanegi kui hakkas 2x nädalas hoidja juures käima.
Aga alustuseks lähen nüüd 2 nädalavahetust järjest oma töökoha firma kaubaga laatadele. Eks näis kuidas rahvas siin selle kauba vastu võtab ja siis vaatab edasi :)

Kui te jälle Eestis olete siis mis see Hiiumaal siis ära käia pole :D või siis trehvame Tallinnas ;)