08 jaanuar 2014

Ja algabki talv?

Tegelikult oli minul küll suur kahtlus kas lund enam tulebki, sest alles täna hommikul oli õues 6 kraadi sooja. Aga norrakad lubavad et laupäeval hakkab külmetama ja pühapäeval peaks veidi lundki sadama. Ja nii kaugele kui ta üldse ilma näitab on ikka miinuskraadid. Lõpuks ometi. Jõudsime ikka ära oodata. Eile telekas räägiti et see pole midagi erakordset et sooja talve on ennegi olnud, 2010 ja 2012 olevat olnud ja siis see jaanuaritorm ühel aastal. No seda tormi mäletan aga et enne oleks nii soe olnud, ei mäleta. Minu meelest on see midagi erakordset.
No ja nüüd siis lubabki vähemalt. Oli ka viimane aeg, varsti poleks enam lund tahtnudki, kui juba kevadeootus hinges.
Jõulude etapp on läbitud (kuigi meil on kuusk veel toas :)), järgmiseks (veebruari lõpp-märtsi algus) tuleb taimede ettekasvatamise etapp ja siis hakkamegi kevadet ootama. Praegu tundub küll kauge unistusena aga nagu alati tuleb ka see ootamatult ;)

7 kommentaari:

Alice ütles ...

Selles see probleem ongi, et inimesed ei mäleta milline ilm paar aastat tagasi oli. Meelde jääb ju ikka need aastad kui lund hullult palju oli. Sellepärst tasubki ka ilmast blogida, et pärast hea vaadata :)

Kersti ütles ...

Jah, seepärast ma ilmast kirjutangi et siis hiljem hea vaadata, sest tõesti kipub kiiresti ununema.
Vaatasin üle kõik blogipostitused aastast 2009 ja ikka igal aastal on detsermbris hiljemalt lumi maha sadanud. Või siis juba mitmes lumi, aga sel aastal me pole veel lund eriti näinudki, vaid vihma sajab ja pori ja sopp igal pool. Ja täna ikka 6 kraadi sooja. Ja päikest pole ka enam ammu näinud ... Aga ootame laupäeva :)
Marta ei saa üldse asjast aru, koguaeg lubati et varsti tuleb lumi maha, nüüd nõuab jalgratast ja batuuti. Lihtsam oleks ju öelda et kui lumi ära sulab siis saab ratta ja batuudi. Kui öelda et kevadel saab, siis see on nagu määrmata aeg ta jaoks.

Alice ütles ...

Aga miks siis Marta rattaga nüüd ei saa sõita kui lund ei ole või batuudil hüpata?

Kersti ütles ...

Sest batuut sai kokku ja ära pandud talveks ja saabastega seal hüpata ei tohi ning sokkis vist hakkab külm.
Ja rattaga mitte sõitmisekson põhjusi palju, lihtsam on täiesti ära keelata kevadeni: tal ei mahu kiiver mütsi peale :) Võiks ka muidugi leida mingi õhema mütsi aga ma kuidagi ei viitsi praegu tal tänaval järgi joosta. Ja ma kardan et lasteaias oleks see ratas tal lihtsalt kiusatuseks, ma ei tea kas kasvatajad praegu seal lastel ratastega sõita lubavad, ühegi teise lapse ratast ma pole küll varju all näinud :)
Peale lasteaeda õues me enam ei ole, sest meil on siin kottpime.

Alice ütles ...

Sel juhul küll. Ma olen nii harjunud, et meil batuut aastaläbi õues, et ei tulnud selle pealegi, et keegi selle talveks kokku pakib :)

Kersti ütles ...

Talveks üldiselt pannakse jah, või siis korjatakse see kumm kokku. Vist ei kannata krõbedaid külmakraade :)

Alice ütles ...

Jah arvata võib tõesti, et miinuskraadide ajal 'sureb' kumm ära :)