31 märts 2014

Minipuhkus

 Me ei ole kunagi niiviisi Tiiduga kuskil kahekesi käinud (v.a. tema firma jõulupeod). No tegelikult pole me ka terve perega kuskil ööbimisega käinud :) Aga küll tuleb ka meie pere kord.
Aga nüüd meid "sunniti" Tiiduga kahekesi aja maha võtma kuna ma sain ootamatult suurepärase kingituse: Minipuhkus Pärnus :)


Hotell (endine sanatoorium "Sõprus" :)) oli mõnusalt hubane, lihtne, puhas.  Põhiliselt soomlastele suunatud, kuna kõik kirjad ja teatised olid soomekeelsed, osad vaid soome keelsed. Kõrval asuval riietepoel olid ka uksel ja akendel sildid soomekeelsed :)
Samal ajal koos meiega saabus suur bussitäis Soome eakaid. Igaüks oma mure ja probleemiga. Peale väikest ootamist saime oma toa ikka kätte.
Rõduga (küll naabritega kahepeale) ja televiisoriga (nägi vaid mõnda Eesti kanalit) tuba oli korralik, puhas, voodid mugavad. Öösel selgus et lisandub ka pealesunnitud muusikaelamus kuna Kuursaal asub täpselt hotelli taga :) Ja et nad polnud kütmisega kitsid ja ma pole palava toaga harjunud pidime magama lahtise rõduuksega :D

Ja kuhu suunduvad kõigepealt Pärnusse puhkama sõitnud hiidlased? Kaubanduskeskustesse :D Ja neid Pärnus jagub. Vaatasime et Pärnus on hulga mugavam shoppamas käia kui Tallinnas. Kõik on käe-jala juures. Meie põhieesmärk oli leida Martale südametega aluspüksid. Ta oli unes näinud et tal need olid ja nüüd oli tal neid ka päriselt vaja :) Ainukesed õiged olid Lindexis aga ma pidasin 4,95€ ühtede pisikeste aluspükste eest küll paljuks, eriti kui tal neid tegelikult hädasti vaja ka pole. Aga järgmisel päeval oli tal see selgelt meeles ja esimese asjana nõudis oma südametega aluspükse ... :)


See pilt on Johannale, aga pildil pole see üldse nii roosa kui tegelikkuses :)

Kella poole kuueks läksime hotelli tagasi et õhtust süüa. Söögiks oli valida kas kartul või makaron lihakastmega. Lisandiks sai valida paljude eri salatite ja hautatud köögiviljade vahel. Magustoiduks õunakook ja kohv. Pärast nägin et suppi oli ka. Kuna peaaegu kõik peale meie olid soome eakad siis olid kõik mis võimalik kas gluteenivaba või laktoosivaba ja juures vastavad sildid ka vaid soome keeles :)
Peale õhtusööki võtsime ette jalutuskäigu. Hotell oli väga ligidal merele.





 Pärast mere vaatamist suundusime kesklinna.
Pärnu on ikka ilusate ja rikaste linn :) Teede ääres seisid vaid eriti uhked autod ja uhked majad :)
Paljud vanad majad on kõik ilusasti korda tehtud.

Pärnus jäi silma ka väga palju selliseid funk stiilis maju.


Ei olnud vist ka ühtegi tänavat kus poleks olnud maja või korter müügis. Jäi selline tunne et pool Pärnut on müügis.

Uuele sillale hakkab vaikselt tabalukke kogunema ...



Esimene peatus ühes pizzerias. 

Teine peatus ühes pubis. 
 Rahvast oli väga väga vähe. Võibolla ka seepärast et kell oli varajane ja samuti oli ka kuulõpp kui rahval tavaliselt raha otsas. Seda arvas ka Pubi perenaine kui küsisime et kus kõik rahvas on? Laupäevaõhtu ja meie olime ainsad kliendid.

Mere ääres oli villa villa otsa. Villa Katariina, villa Kristiina ja villa Johanna. Johanna unistab klaaskorterist Tallinnas aga endal on olemas villa Pärnus :)

Seega sai ka meie jalutuskäik otsa. (Vist sai ka kesklinnale ring peale tehtud) Suundusime teleka ja shampanja seltsi. Öösel keerati kella ja seetõttu oli äratus vana aja järgi kell 6 hommikul et praamile jõuda :)
Pean tunnistama et see oli minu esimene lähem tutvus Pärnuga. Ma olen küll Pärnus käinud mõned korrad aga siis vaid kiirvisiitidel ja Pärnu rannas pole ma vist küll kordagi käinud ...

Suured suured tänud Kristel ja Maigi selle puhkuse eest.

Tänud ka Laurale samal ajal kogu seda kaost siin kodus samal ajal ohjes hoidmast :)

2 kommentaari:

Alice ütles ...

Abielupaarile antakse twin ruum kahe eraldi voodiga ??
Hotelli õhtusöögiks lihaKASTE makaroonide või kartulitega?!

Samas saan täitsa aru, et teile vahet ei ole kuna hea, et üldse kuskile ainult kahekesi minna saite. Olete selle igati ära teeninud :)

Riina ütles ...

Oeh...Olen kadedusest roheline. Heas mõttes :)
Pärnu on mu lemmik linn üldse Eestis (mitte, et ma oleks mujal käinud :D )
Kõik need pildid hoonetest on nii tuttavad ja kodune tunne tuli sisse :)
Elasin 3 aastat Pärnus :)
Ja olen isegi pooleldi pärnakas (isa Pärnust pärit)