25 september 2020

Koroona teine tulemine

 Nagu igal pool Euroopas tõuseb nakatunute arv ka Eestis. Kõige rohkem on olnud 60 uut juhtumit ööpäevas.

Terviseametil on kolded kõik kaardistatud ja neid jälgitakse hoolega.

See on siis väljavõte eilse kohta, aga see muutub iga päevaga. Paljud kolded on juba ka tervenenud.

Terviseameti Põhja regionaalosakonna jälgimisel on viis aktiivset kollet, millest Kadrioru sünnipäeva koldega on seotud 26, töökoha koldega kuus, perekonna koldega kuus ja  Läänemere Gümnaasiumi koldega 27 inimest (19 õpilast ja kaheksa õpetajat). Ida-Tallinna Keskhaigla  koldes on tänahommikuse seisuga 19 nakatunut (15 töötajat ja neli patsienti).

Lõuna regioonis on tänahommikuse seisuga kolm kollet – Võru sünnipäev (22 inimest), Itaalia reisi kolle (üheksa haigestunut) ja matuse kolle (11 inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses 187 inimest, kellest 32 on haigestunud.

Kokku on Ida regioonis viis aktiivset kollet, millest Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud seitse, Sillamäe töökoha koldega 12 ja tutvuskonna koldega 30 inimest. Tammiku põhikooli koldes on 11 ning Kohtla-Järve sünnipäeva koldes viis inimest.  Ida regionaalosakonna jälgimisel on 831 inimest, kellest on haigestunud 159.

Hiiumaaga on ka seotud 1 positiivne test. Inimene tuli reisilt ja on isolatsioonis, testi tegi mandril ja ma ei tea kas ta ise üldse Hiiumaal viibibki. Vahet ka pole kui nagunii isolatsioonis on.

Elu on meil täiesti tavapärane. Piirangud mis on kehtestatud meid kuidagi ei puuduta: alkoholi tohib müüa baarides vaid kella 24-ni ja teatris-kontserdis tohib müüa max 750 piletit või maksimaalselt pool saali täituvusest.

Lapsed käivad rõõmsalt koolis. Koolides on küll reeglid et vanemad asjatult kooliruumides ei käiks, Johannesel tohib ühiselamu toas olla maksimaalselt 4 inimest. Aga õppetöö ja kõik on täiesti tavapärane. Eile oli Martal matkapäev kus osales terve kool. Nendes koolides kus on nakatunuid on küll teatud klassid ajutiselt distantsõppel.

Maski kandmine on soovituslik ja pikk jahumine käib kas teha kohustuslikuks või mitte ... Tallinnas käies nägin küll mõnda inimest maski kandmas. Ja imestasin et põhiliselt kannavad maski noored inimesed. Hiiumaal pole maskiga veel kedagi kohanud.

Johanna peab Koreas kandma maski koguaeg ja igal pool. Kodus küll mitte ja söömiseks-joomiseks võib ära võtta. Kuna seal olid ka palavad ilmad ütles et maski all oli paras bassein aga nüüdseks on ta maski kandmisega täiesti ära harjunud. Ilmad pidid ka olema nüüd päris jahedad, 23 kraadi vaid :D :D

Eestis on tõeline vananaiste suvi. Mõnusad soojad ja päikesepaistelised ilmad.

Ja ma sain lõpuks omale uued hambad suhu :) Juba paar aastat on see kestnud, aga nüüd on mul 5 täiesti tuttuut tsirkooniumist implantaadiga hammast. Kogusin kviitungeid et kokku lüüa kui palju mul see kokku maksma läheb, lõpuks arvasin et ei taha teada ... lõin siiski kviitungid kokku :O  no uue köögimööbli oleks vabalt selle raha eest saanud, või auto ... Aga olen siiski arvamusel et hambad on väga olulised elukvaliteedi jaoks.

Kommentaare ei ole: