09 veebruar 2022

Jõulud ja aastavahetus


Ka sel aastal tõime oma kuuse riigimetsast. No ega Hiiumaal kuskil jõulukuuski ei müüda nagunii :) Alati valime kuuse millel pole nagunii elulootust, kas kuskilt kraavi servast või mõne teise puu kaenlast või elektriliini alt.

Erinevalt eelmisest aastast jäid sel aastal Tiidu jalad kuivaks :) Lumest pole veel jälgegi ...


See alumine kuivanud ots maha ja väga ilus kuusk sai.

 Jõuluks said ka kõik lapsed koju/Hiiumaale tulla


Ja nagu meil kombeks, käisime peale söömist surnuaias. Jõululaupäevaks sadas ka lumi maha.








Tagasi jõudes oli aeg kingitused avada. Sel aastal tegime väga lihtsalt. Oktoobris tõmbasime loosi ja igaüks tegi ühe kingi ja sai ka ühe kingi. Idee autor oli Marta ise, ma poleks veel selle ideega muidu lagedale tulnud. Ta sai idee oma sõbranna perest, ilmselt. Kui ta aru sai et see üks kink ongi ainus mis ta saab, oli korra pettunud :) aga leppis sellega väga ruttu. Marta poolt tehtava kingiga ma muidugi aitasin ja ise ka rahastasin. Kingi väärtuseks leppisime kokku 30€ ja see oleks Martal oma väikesest taskurahast kinni maksta liig olnud. Suurematel lastel oli ka lihtsam teha üks kink selle asemel et kõigile midagi punnitada. Pealegi on kingi tegemine päris keeruline ja ega meil ju kellelgi konkreetselt midagi vaja ka ei ole. Mida vähem asju seda lihtsam elu :)



Marta sai Harry Potteri teemalise lauamängu

Ka Laura soovis lauamängu


Minu kingitus :) Meemehed kes erinevaid meesid toodavad on Johannese klassivennad.


Aastavahetuseks olid suured tüdrukud läinud juba oma teed. Meie ülejäänud koos Tiidu õe ja õemehega tegime aasta lõpu piduliku söögi Tiidu vanemate juures. Peale sööki jätsime vanad inimesed rahule ja tulime meile uut aastat vastu võtma.


Ilm oli väga sombune ja udune. Läksime siiski õue ilutulestikku vaatama. Ise me sel aastal ilutulestiku peale raha ei kulutanud. Mul oli küll üks väike vulkaani patarei. Ma arvasin et see üldse pauku ei tee ja seega süütasime selle jõulude ajal kui kogu pere koos oli. Tulemus oli midagi muud :)






Selgus et mul pole meie kuusest ühtegi pilti, aga on väike videolõik kuuse ehtimisest. Kuusk pakkus meie noorele kassile väga suurt huvi, eriti ehted. Mõned korrad üritas ka puu otsa ronida. Lõpuks olidki enamus ehteid maas ja lihtsam kokku korjata :)


Kuusk läks taaskasutusse. Kuusest jäi järgi vaid kooritud tüvi.


1.jaanuaril tegime seltskonnaga ühe mõnusa väikese matka ja peale seda jõime sõbranna juures glögi, Peale mida läksime meile sauna :) Imeline algus aastale.


Mõni hull käis ujumas ka :D



Kommentaare ei ole: