26 veebruar 2015

Meie üheksas pereliige

 Me juba mõnda aega tagasi mõtlesime et vana kass on juba päris vana et võiks ühe juurde võtta. Ja kui ma nägin seda tiigri kuulutust, sain aru et see võiks olla meie kass. Lastele ei pidanud mitu korda ütlema, Tiit ütles et mis ta siin ikka arvab, et me nagunii teeme nii nagu tahame. Aga kassile järele minemist ei pidanud ka mitu korda ütlema. 
Mina olin tööl kui Tiit kolme tüdrukuga kassile järgi läks. Neil oli alles veel 2 kassi ja kui tädi (lapsed nii ütlesid, ma ei tea kui tädi ta oli) meie armeed nägid  arvad et nad võiksid kaks võtta. Piirdusime siiski ühega. Vastu andsime korraliku suure sukanõela, mida Tiit ekstra ostmas käis. Kes ei tea, siis selline on vana komme, et kassist terane ja tubli loom kasvaks.
Alguses pool päeva oli ta väga arglik, tegime diivanile padja taha peiduka et ta saaks seal rahulikult olla. Aga nüüd on juba täitsa vahva ja rõõmus kassilaps. Esimesel päeval ta ka ei söönud mitte midagi, andsime piima, seda natukene lakkus. Kuna ta saab alles 03.03 2-kuuseks, hakkasime arvama et äkki ta ei oskagi süüa. Aga need kartused olid alusetud, nüüd sööb nii et ei jõua kätte anda :)
Käib ilusasti liivakastis ja ühtegi "äpardust" pole ka juhtunud. Kui väljas soojemaks läheb, hakkab oma asjatoimetusi õues ajama.
Marta küsis et kas see kass võib tema lemmikloom olla. Loomulikult polnud meil kellegil midagi selle vastu ja Marta pani kassile nimeks Anna.


Eks me ka natukene kartsime et kuidas teised loomad reageerivad. Vana kass on veel natuke häiritud. Väldib kontakti ja hoiab omaette, aga kuri ka pole. Alguses natuke urises, aga nüüd vist enam mitte.
Tommi on täitsa leilis. Kartsime et kui ta kassi hammaste vahele võtab, siis on kõik. Kass on sama suur kui koera koon. Aga ka need kartused olid alusetud ja nad saavad läbi suurepäraselt. Hea oli see et kass ei karda koera ja ei jookse eest ära. muidu hakkaks Tommi teda kindlasti taga ajama. Koer on väga elevil. Pole aega enam päeval magadagi, koguaeg valvab ja jälgib mida kass teeb. 














5 kommentaari:

Alice ütles ...

Väga nunnu. Ma õudusega mõtlen, et meil on ka see kassi võtmine varsti ees. Kas teie kassid mööblit ka lõhuvad, kraabivad?

Ma vaatan, et Marta on juba täitsa suur tüdrik :) No tegelikult ju ongi, aga nendelt piltidelt näeb eriti suruena :)

Nimi Anna oli siis Frozeni filmi mõjutusel,jah ? :)

Mailiis ütles ...

Olete kunagi Tommit lasnud trimmida ka?

Kersti ütles ...

Frozenist meeldib talle tegelikult rohkem Elsa, ma ei teagi kust tuli Anna :)
Meie uus kass on katki närinud kahed kõrvaklapi juhtmed :) Aga eks ta ikka ronib ja hüppab ja ronib diivanile, ikka küüntega, ja üles mööda kardinat. Õnneks pole meil hetkel midagi uut ja eksklusiivset. Diivanid ja kardinad kõik megavanad. Vana kass kui veel väike oli kraapis meil ära korteris kõik esikuseinad. Ronis mööda seineksit (värvitav tapeet) lae alla. Nüüd on selles mõttes lihtsam et kui ilmad lähevad soojaks hakkab meie kass õues käima ja saab seal joosta ja mööda puid ronida :)

Tommit laseme trimmida iga suve alguses. Siis on tal palju lihtsam endal ka. Kuskil peaks ka olema blogipostitus selle kohta.
Praegu me lihtsalt kammime teda. Suur kotitäis karvu on läinud juba lõngategemisse. Selle kevadega on kogunenud ka juba ämbritäis karvu.

Alice ütles ...

Issand ära hirmuta :I :I :I

Ma ei taha üldse sellele kassi võtmisele mõelda, aga kuna Gretale on lubatud siis enam tagasi astuda ei saa. Eks me siis lihtsalt proovi selle asjaga venitada nii palju kui võimalik. Ma ei taha üldse mõeldagi, et keegi meie värskelt renoveeritud kodu sedasi lammutma hakkaks :I

Kersti ütles ...

Sellega peab arvestama jah. Aga teile võib sattuda ka mittelammutav kiisu. Kui loen FB retriiverite grupist kuidas nemad panevad oma koera päevaks puuri kui kedagi kodus pole, sest muidu on tugitoolid ja diivanid ära söödud. Mina loen seda suure imestusega. Meie koer on katki närinud vaid ühe Tiidu vana sussi. Muidugi pole ta ka tuppa kammitsetud olnud. ta on olnud ikka rohkem õues. Ja sealgi on pahandused minimaalsed.
Kassidele on olemas igasuguseid ronimispuid, kraapimisasju, mänguasju, need ehk hoiavad teda natuke mööblist ja tapeedist eemal :)