25 detsember 2017

Palju kopa pilte ehk kui meil vee- ja kanalisatsioonitrassi ehitati

 Uus trass pandi kogu siinsele kvartalile ( 3 tänavat) ja kogu ehitus kestis peaaegu 5 kuud.
Enne töid tuli kiri ja joonis kust trass jookseb. Kahjuks tuli meil heki tagant ära vedada kogu meie puuriit (3-aasta küttepuud ...)
Tööd pidid algama mitu nädalat varem kui nad reaalselt algasid. Oodati mingit luba. Kuni ühel ilusal aprillikuu esmaspäeva hommikul ärkasin müra peale kui suur kopp mu magamistoa akna alt mööda roomas.
 Aprillikuu lumi :)


Meie heki tagune:






 "väike" liivahunnik meie tänava otsas

Kõigepealt kaevati üles kõrvaltänav ja siis oli meie tänava käes kord






 auk meie kuuri ees






Meie maja jääb siia aia taha. Mõnda aega me autoga päris maja juurde ei pääsenud ja pikka aega pidime sõitma mööda kõrvaltänavat ja üle põllu. See segas ka natuke meie remonti kuna käruga oli keeruline liigelda.


Selline vilets tolmune külavahetee oli meie tänav pikka aega ...

... kuni pandi uus sile asfalt.
Praeguseks on ka korda tehtud teeperved aga tee ise on kitsam kui oli enne. Meil pole küll eriti tihe liiklus siin tupiktänaval aga kui peaks juhtuma vastu tulema teine auto siis üks peab sõitma teepervele, mis pole veel ilus kõva muru, vaid pehme muld mis muutub porikünkaks. Oma heki tagust peame veel kevadel kõpitsema ja mulda juurde vedama.
Aga veesurve on meil nüüd parem, ja kindlam tunne on kui maa  sees on vanade roostetavate raudtorude asemel uued plastiktorud.
Koos vee- ja kanalitorudega pandi maha ka kõri uue valguskaabli jaoks nii et kui see ühel päeval ära ühendatakse saame ülikiire interneti.

Kommentaare ei ole: