01 juuni 2020

Esimene eksam tehtud

Marta tegi täna edukalt ära jalgratta eksami. Tavaliselt tehakse see kolmandas klassis aga kuna Marta saab 10 juba oktoobris, saab ta oktoobris load kätte ja iseseisvalt rattaga ringi sõitma hakata. Muidu peaks jälle kevadeni ootama.

Tänu eriolukorrale jäi neil koolitus poolikuks ja arvasime et eksamit ka sel kevadel ei tule. Aga kuna 3.klassis on paljud juba 10a ja tahaksid suvel ikka rattaga sõita käisid vanemad peale ja eksam siiski toimus.

Oi me tegime neid teste kodus ikka uuesti ja uuesti. Testide pärast Marta väga ei pabistanud, küll aga platsil sõidu pärast. Johannes on hea suur vend ja võttis platsil harjutamise enda südameasjaks. Nad käisid kooli juures harjutamas tunde ja tunde. Testides oli Martal 1 viga ja platsil sõidu sai tehtud 2.katsega.



Ma olin ise päris närvis, et ei taibanud isegi platsil sõidust pilti teha :)

2 kommentaari:

Alice ütles ...

Palju õnne ja lõbusaid rattasõite Martale!

Mida need eksamid endast kujutavad? Testid arvatvasti liiklusreeglite kohta, aga platsil sõit? Kas eksamitel ka liikluses sõitu hinnati?

Kersti ütles ...

Aitäh! Load saab kätte küll alles oktoobris kui saab 10.

Testid olid jah, nagu autoeksamil aga lastele ja rattaga sõitmist silmas pidades. 10 küsimust ja 2 valet vist võis olla.

Platsile oli tehtud rada, mis sisaldas ratta valitsemist (renn, kiige moodi asi, slaalom) siis olid mõned liiklusmärgid mida pidi järgima, õigel kohal suunda näitama, selja taha vaatama, õigel ajal pidama saama.

Meil siin kohapeal liikluses polegi peale anna teed märgi ja ülekäiguradade rohkem liiklusmärke. Stop märk on küll ka maanteel, aga sinna pole Martal asja. Meil on siin väike koht, ja liikluspiirang mitmetes kohtades 30. Tallinna linna küll last vist väga rattaga ei laseks ...

Mul on ka jalgratturi tunnistus 1985 väljastatud. Kuidas eksam oli, seda ei mäleta :)