03 juuni 2022

Surmad ja sünnid (sünnipäevad)

 31.mail lahkus meie seast Tiidu isa. Ta oli juba 91 aastane ja juba väga pikalt olnud haige. 14.mail toimusid urni matused kus jätsime oma Papiga hüvasti. 



Kahjuks kustus vahepeal ka meie kahe jänese eluküünal ... Viis aastat pole rebane meid kimbutanud. Ta on küll käinud kõrvaltänava naabrite partidel ja kanadel "külas". Arvasin et koera lõhn hoiab rebase eemal. Jänestel on ka päris kõrge aed. 

Ühel õhtul tulin töölt ja aias oli kahtlaselt suur ports jänese karvu ja kõrval veri ... aias oligi järel 2 jänest. Kuidas ta nii suure jänesega koos üle aia hüppas on mõisastus ... Ja enne kui jõudsime midagi ette võtta, ülejärgmisel päeval, oli rebane jälle käinud. Seekord oli ta jänese maha jätnud ...

Ja siis me hakkasime igal õhtul seda allesjäänud jänest kinni püüdma, kuuti kinni panema ja panime üles ka puuri rebase püüdmiseks. Mul pole küll aimugi mis ma selle rebasega oleks teinud kui ta oleks kinni jäänud ja ma oleks üksi kodus olnud :) Muidu oli plaan ta kuhugi kaugemale metsa ära viia. Peale nädalat sai jänes asjale pihta ja tema püüdmine muutus järjest keerukamaks. Vana koerakuudi alune on neil urge täis kaevatud. Lõpuks me loobusime ja jätsime jänese rahule. Panime kinni vaid suuremad käigud urgudesse et rebane järgi minna ei saaks. Õnneks pole ka siiani rebasest jälgegi.


18.märtsil said jänesed 5-aastasteks. Järgi on vaid valge jänes Luuna. Ma ei tea küll mida jänesed mõtlevad või tunnevad aga ta tundub kuidagi nii üksik ja õnnetu. Tavaliselt nad magasid nunnult teineteise kaisus ... Seltsiks talle ka kedagi ei võta, sest plaanisime peale neid jäneseid jäneste pidamise lõpetada. Lapsed kellele sai jänesed võetud on juba suures osas kodust lahkunud :)

Vahepeal sai 11 aastaseks Tommi. Päris väärikas iga juba nii suure koera kohta. Pealegi on tal juba üle aasta jalad haiged, trepist käimine ja püsti tõusmine käib tal suurte raskustega. Aga vaatamata sellele on ta väga rõõmsameelne ja tubli.

Nüüdseks on tal täitunud juba 11 aastat ja 1 kuu

Ja Johanna sai vahepeal 20.



Nädalavahetusel kui Johanna sõbrad külla kutsus, vabastasime talle maja ja läksime koos oma sõpradega nende suvekoju Kiduspele.

Mehed läksid juba varem kohale, kala suitsutama, sauna kütma, liha grillima. Meie läksime kontserdile laste esinemist vaatamaja sõitsime peale seda järgi.

Kontsert oli suurepärane, väga ajastutruu, lapsed ja õpetajad olid palju vaeva näinud

Link kontserdi videole. Fotoalbum.

Nädalavahetus oli täielik unelmate puhkus. Suitsutatud tuulehaug, saun, kaminatuli, öine retk mere äärde, hommikune matk matkarajal.

Ja mis kõige parem, ei pidanud sõitma kuhugi kaugele, isegi praamiga ei pidanud sõitma :)











Koju jõudes puhkus jätkus. Johanna külalised olid veel meil, kodu oli ilusasti korras. Noored grillisid liha ja tegid salatit, Meie vaid nautisime :)

ma ei tea miks ma nii hapu näoga olen :D



Kommentaare ei ole: