22 oktoober 2012

Igav?

Eile lehti riisudes hakkasin mõtisklema teema üle, et miks öeldakse viielise tunnistuse kohta igav ... Võtad pihku lapse tunnistuse kus on kõik viied, viskad kiire pilgu peale ja: näh, niii igav ... Tuleb teine laps oma tunnistusega, tal on 1 neli ka, juba vaatad hoolikamalt, pikemalt ja kiidad: Nii tubli! Või kolmas laps kellel on 8 aasta jooksul tulnud esimene kolm tunnistusele, oi kui tubli sa oled, mõtle 8.klassis alles esimene kolm. Aga see väike koolijüts kes on kõigest hingest pingutanud saab vaid kiire hinnangu: Igav ...
Suurem laps saaks sellest ilmselt aru, et see on ka ikka omamoodi tunnustus, aga väike?  Väike ilmselt ei pööra sinu reaktsioonile nii palju tähelepanu, ta teab ise et oli tubli, seda ju viied ja eeskujulik käitumine tähendavadki.

2 kommentaari:

Alice ütles ...

Minu teada meil siin lastele tunnistusi ei anta. Mingid reports küll aga kõik käib tähtede mitte numbrite järgi Näiteks eksamite ajal on A++ see kõige parem ja siis A+ ja A ja B jne.
Aga kui aus olla siis ma täpselt seda hindamis asja praegu ei tea. Eks siis järgmisel sügisel oskan rohkemat selles osas öelda aga näiteks kodutöid pidid lapsed hakkama alles kolmandas klassis saama ja siis ka vist üks asi kahe nädala jooksul (erakoolides saab kodutüid kohe kuhjaga)

Aga sinu laste tunnistused on väga igavad jah, isegi see ühe kolmega :D

Kersti ütles ...

:D
Kuna mul lapsed suuremalt jaolt õpivad ise ja omaette siis ma kodutööde mahtu täpselt ei tea, aga midagi kaelamurdvat seal küll pole. Vähemalt neljanda klassini mitte :)