14 august 2009

Hiiu folk

Ma ei tea küll kuidas võisin unustada kajastada ühte lahedamat sündmust meie puhkuse ajal -Hiiu Folki. Me pole kunagi enne sattunud Hiiu Folgi ajal Hiiumaal olema. Käisime ühel kontserdil mis toimus Kassaris kiigeplatsil. Rahvast oli parajalt nii umbes 300 ringis vist. Kõigil oli ruumi panna maha oma tekike, siis seal kas istuda, piknikku pidada, pikutada või mida iganes. Üritusel ei olnud ühtegi turvameest, väravas ei otsitud kotte läbi. Oli küll kaks kohalikku poissi palgatud kes hoidsid lihtsalt asjal silma peal ja kuna üritus oli alkoholivaba siis juhatasid õlletopsiga (sai osta värava taga) folgilised ilusasti platsi serva oma topse tühjendama. Kõik olid tulnud kogu perega, isegi koerad olid osadel kaasa võetud.
Lastele oli oma tegelusnurk, kus sai meisterdada, muinasjuttu kuulata, kiikuda. Meie lapsed koos issiga seal peaaegu kogu kontserdi aja veetsidki. Nad meisterdasid kolme peale kokku kolm paati ja ühe auto puust, kaks kaelakeed viltimistehnikas ja ühe punutud käepaela.
Meil ei olnud fotokat kaasas, seetõttu sirvisin folgi kodulehe pildialbumit ja leidsin ühelt pildilt Johanna selja (kollase pontśoga) ka Laura käe (valge seelikuga).




Henry Laks



Johanson

Kontsert lõppes Tõnis Mägi sooloesitusega. Vot see juba oli midagi. Kuidas tema hääl kajas üle metsa... Tõnis Mägi kutsuti tagasi kaks korda ja lõpuks tuli ka tema "Koit". Kõik kes istusid, pikutasid, tukkusid, tõusid ka püsti. See oli väga liigutav moment.

Järgmisel aastal läheme kindlasti jälle ja siis võtan ikka fotoka ka kaasa.:)

1 kommentaar:

Gio Ve ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.